machine leasen

Home » Zakelijke lening »

Een machine leasen of financieren – waarop moet ik letten?

Een machine leasen of financieren – waarop moet ik letten?

Veel ondernemers moeten aanzienlijk investeren in machines. De barrista investeert in een koffiemachine, een metselaar in een cementmolen, een IT’er in een goede computer en een totoeëerder in een tattoo machine. Over het algemeen investeren ondernemers hun eigen geld in deze machine, dit is echter niet altijd mogelijk of slim om te doen. Waarom dan niet een machine leasen of financieren?

Zakelijke lening nodig?

Vergelijk 20+ financiers

Binnen 60 seconden

Gratis & vrijblijvend!


Wie kunnen een financiering of lease voor een machine krijgen?

Over het algemeen kan je stellen dat je een financiering (zakelijke lening of lease) kan afsluiten als je een onderneming hebt die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en als je gevestigd bent in Nederland. Er zijn dus mogelijkheden voor diverse rechtsvormen, zoals bijvoorbeeld eenmanszaken en besloten vennootschappen. Ook zijn er mogelijkheden voor ondernemingen van alle omvangen en in elke bedrijfsfase, zo zien wij mogelijkheden voor ZZP’ers, startende ondernemingen en groeibedrijven. Er zijn zelfs mogelijkheden voor bedrijven die zich in (financiële) problemen bevinden.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden voor jouw rechtsvorm? Check dan informatie in een van de volgende blogs:

Waarop letten bij het aanvragen van een machine lease of financiering?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je overweegt een financiering (lease of zakelijke lening) aan te vragen voor een machine, waaronder het de hoogte van de financiering, in hoeveel jaren of maanden je de lening wenst terug te betalen en welke financiers je gaat benaderen:

  • De hoogte van de lening kan maximaal je investeringsbedrag zijn, maar voor veel financiers is het van belang dat jij een deel van de investering met eigen middelen financiert
  • De maximale looptijd of terugbetaalperiode heeft een grote invloed op de maandelijkse terugbetaaltermijn van je zakelijke lening. Als de terugbetaaltermijn korter is, moet je namelijk maandelijks een groter bedrag aflossen op de lening. Veel financiers hanteren een maximale looptijd van de afschrijvingstermijn van de machine die je wenst te kopen.
  • Er zijn financiers die gespecialiseerd zijn in zakelijke leningen voor machines. Het beste kan je financiers benaderen die langere looptijden kunnen financieren en een zakelijk lening aanbieden in plaats van een zakelijk krediet.

Mocht je nog beperkte kennis of ervaring hebben met het aangaan van een zakelijke lening, dan adviseren wij om goed te onderzoeken waaruit een zakelijke lening bestaat.

Alternatief voor een zakelijke lening voor een machine

Het is heel goed mogelijk om een investering in een machine te financieren met een zakelijke lening. Er is echter ook een zeer goed alternatief: de zakelijke lease.

Het grote verschil tussen de zakelijke lening en de zakelijke lease? Bij een zakelijke lening wordt de hele onderneming gefinancierd, bij de zakelijke lease is er sprake van een objectfinanciering (dus de machine). Een zakelijke lease heeft enkele voordelen, zoals een doorgaans lagere rente, passende looptijd en maximale financiering. Wil je een machine leasen? Wij adviseren dan om ons artikel tussen het verschil tussen een zakelijke lening en financial lease goed te lezen.

Hoe kan FinanciersCheck mij helpen aan een machine financiering?

Bij FinanciersCheck check je binnen 60 seconden welke financier het beste bij jou en jouw onderneming past. Veel ondernemers kennen enkel de grote banken, wij kennen juist veel alternatieve financiers. Wij werken zowel met machine financiers die zakelijke leningen verstrekken als die machines leasen. Klik hier en probeer onze service helemaal gratis en vrijblijvend.